Over ons

In het hart van het Friese watersportdorp Terherne, ook bekend als het Kameleon dorp, is de winkel van de Twa Suskes, te vinden. Een winkel met een sportieve collectie dames- en herenkleding, leuke accessoires en originele cadeaus. En omdat we op een eiland midden tussen de friese meren liggen is de nautische knipoog binnen ons assortiment geen verrassing.

De collectie wordt met zorg samengesteld door te letten op de duurzaamheid van de merken en kritisch te zijn op de gebruikte materialen. Het liefst kopen we natuurlijke materialen zoals organisch katoen en linnen, en ook bamboe en houtpulp vezels zolang er maar nauwelijks of liever helemaal geen polyester of acryl (plastic) in zit. Een kleine moeite om bij de inkoop op te letten en zo bij te dragen aan de zorg voor de planeet. Merken die echt uitblinken in hun duurzaamheid en eerlijke praktijken zijn Les Racines du Ciel met 100% plantaardige kleding, de collecties met een lage milieu-impact van White Stuff. 

De collectie

Een leuke zomercollectie met jurkjes, t-shirts & tops, shorts & rokjes, polo- en rugby shirts en zwemkleding. Voor de frissere of nattere momenten hebben we sportieve jassen en windstoppers, regenjassen, warme truien, vesten en omslagdoeken. Groot assortiment accessoires, van armbanden, caps, petten en zonnehoeden, tot sokken, sjaals, tasjes, reistassen, en nog veel meer. En we hebben altijd een kleine assortiment met grotere maten voor mannen en vrouwen. 

Oude zeilen

Origineel en uniek zijn de handgemaakte – cadeau – artikelen van oude zeilen. Vaak door klanten gedoneerde zeilen, waar een paar creatieve vrouwen unieke, echt nooit hetzelfde, cadeau artikelen van maken. Zo verminderen we afval en blazen een tweede leven in de oude zeilen. Denk o.a. aan windlichtjes, kussens, zitzakken, tassen en deurstoppers. 

De winkel is alleen open tijdens het watersportseizoen, van een week voor Pasen tot aan het einde van september. Via de webshop zijn een beperkt aantal artikelen het hele jaar door verkrijgbaar, o.a. De basis kledingcollectie van SeaRanch, de gerecyclede zeilstof cadeaus en een kleine, exclusieve, december cadeau collectie. 

De winkel van de Twa Suskes, gestart door Annelies en voortgezet door Dorieke, ligt in het centrum van Terherne. Hoe je ons ook bereikt, met de auto, wandelend, per boot, of op de fiets, we liggen aan de -fiets-pontjes route, hoe leuk is dat;  je vindt ons naast supermarkt Feijen en tegenover de Kameleon boerderij in het hart van het dorp.

Ontmoet de makers

Ons creatieve team

Nifel Froulju

Dorieke

De Maker

Hiltsje

De Maker

Gerda

De Maker

Marianne

De Maker